Forbundet deltok i samarbeid med LO, Fellesforbundet og ITUC (International Trade Union Confederation), og hadde som hovedbudskap at en rettferdig omstilling må være en bærebjelke i det globale klimaarbeidet.
Klimakrisen rammer bredt, men det er arbeidsfolk og lokalsamfunn som står i frontlinjen når konsekvensene treffer. Samtidig er det disse som i stor grad skal gjennomføre det grønne skiftet i form av nye jobber, endrede arbeidsformer og omstilling av hele sektorer. Derfor må arbeidstakerperspektivet inn i alle deler av klimaforhandlingene, fra nasjonale planer til internasjonale avtaler.
Internasjonal fagbevegelse krever rettferdighet

Birger Lausund fra Fellesforbundet, Margit Norheim Lindgren fra LO og Stina Bergsten fra Norsk Arbeidsmandsforbund var en del av den internasjonale delegasjonen for fagbevegelsen.
I Bonn løftet internasjonal fagbevegelse fram behovet for inkluderende og rettferdige prosesser, der fagbevegelsen involveres i utforming og gjennomføring av klimatiltak. En rettferdig omstilling innebærer ikke bare å skape nye, grønne jobber, men også å sikre trygge arbeidsforhold, rett til opplæring og sosial beskyttelse i overgangen. Det er også avgjørende at arbeidsfolks stemmer blir hørt i styrerom og forhandlingsbord.
Norsk Arbeidsmandsforbund mener at klimaansvar og rettferdig omstilling må gå hånd i hånd. Det grønne skiftet kan ikke skje på bekostning av arbeidstakernes rettigheter eller levekår. Skal omstillingen lykkes, må den oppleves som rettferdig.
Deltakelsen i Bonn er en viktig del av forbundets arbeid for å sikre at arbeidstakere får reell innflytelse i den grønne omstillingen.