JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
  • Bestill nyhetsbrevet
  • Lønn og tariff
  • - Spekter
  • - Staten
  • - Tariffleksikon
  • Kultur
  • Bok, film og musikk
  • Quiz
  • Bloggen
  • Tariffleksikon
  • Om frifagbevegelse
  • Tilpasset søk
    Sortér etter:
    Relevance
    Relevance
    Date
    Web
     
     
     
    Hold deg oppdatert på FriFagbevegelses viktigste saker!

    ANNONSE
    ROCKEPRESTEN: Bjørn Eidsvåg var LOs gave til Notodden Bluesfestival i år. Foto: Jan-Erik Østlie

    «Somliga går med trasiga skor»

    Publikumsrekord på solidaritetskonserten

    Aldri før har det vært så mange tilskuere på den gratis solidaritetskonserten som avslutter Notodden Bluesfestivalen og som LO sponser. Denne gangen var det Bjørn Eidsvåg med band som sto for musikken.

    Publisert 07.08.2017 kl 08.20 Oppdatert 07.08.2017 kl 08.22
    ANNONSE

    – Jeg er så glad for at vi får til dette profilarrangementet som denne solidaritetskonserten på søndag formiddag er, sier festivalsjef Jostein Forsberg. Og legger til at den skal ha en artist med brei appell, det skal være en konsert for alle.

    SL kritisk til Listhaug: Lærere skal ikke angi elever

    Og det ble en sånn konsert denne gangen. Bjørn Eidsvåg ble bare bedre og bedre utover i konserten, og det rekordstore publikumsantallet – uoffisielt anslått til om lag 3000 – ble gladere og gladere etter hvert som rockeprest Eidsvåg dro fram den ene sviska etter den andre.

    Som ekstranummer fikk vi til og med både «Eg ser» og «Mysteriet deg» - sistnevnte uten Lisa Nilsson.

    Hyller notoddenfolket

    Forsberg forteller at blueskonserten bruker Notodden by hardt. Det setter festivalledelsen pris på at den får lov til. Og tar det slett ikke for gitt.

    – Med denne solidaritetskonserten gir vi byen tilbake til folket igjen. Og denne gangen har vi arrangert tidenes festival sier Forsberg. Til stor applaus fra publikum.

    – Dette har vært tidenes festival. Og den berører så mange. Jeg er ufattelig glad for innsatsen som alle frivillige har gjort. Og for byens befolkning som stiller trofaste opp på arrangementene. Og tusen takk til LO som bidrar til å få denne solidaritetskonserten til, sier festivalsjefen.

    Little Steven takker LO for bluesstøtten

    15 gratiskonserter sponset av LO

    Janne Hegna fra Musikernes fellesorganisasjon er leder for samarbeidsutvalget «Somliga går med trasiga skor». De selger t-skjorter til inntekt for Norsk Folkehjelp og driver standen til LO på festivalen. På dugnad. Det er få – om noen – som ikke syns de gjør en formidabel innsats. Styreleder i Norsk Folkehjelp Finn Erik Thoresen er en av mange som ikke får fullrost de frivillige LO-tillitsvalgte nok.

    – På årets festival har vi arrangert 15 gratiskonserter. Det har vært et stort mangfold. Og fullt alle dager. Fagbevegelsen og blues hører sammen. Og Notodden er en stor del av fagbevegelsens historie, sier Hegna.

    Motvekt til egoismen

    – Verden trenger mer solidaritet i disse dager, ikke mindre. Tenk på alle flyktningene som er på vandring – til og med i eget land. I Folkehjelpa ser vi hva de flykter fra. Krig, fattigdom og terror. Våre folk der ute tar det de ser med seg hjem til Norge. Og bidrar med sin heltemodige innsats til å gjøre landet vårt litt mer raust, litt mer solidarisk. Norsk Folkehjelp er motvekten til egoismen, sier Henriette Westhrin, generalsekretær i Norsk Folkehjelp.

    Rekordsalg av billetter

    – Jeg er spesielt fornøyd med å være her i dag og spille for dere. For dette føler vi oss hjemme i, vi er nemlig veldig opptatt av solidaritet, sier Bjørn Eidsvåg som har ventet lenge på å få spille under bluesfestivalen på Notodden.

    Byen har han besøkt tidligere, men spilt på festivalen gjør han for første gang.

    Avslutningsvis kan Runar Lia, en stolt styreleder for Notodden Bluesfestival, fortelle at de har solgt 25 000 billetter. Og med sommertoget til NRK som besøkte Notodden lørdag kveld, har de hatt 40 000 gjester på alle arrangementene. 462 frivillige har gjort hele festivalen mulig.

    Flere saker:

    Fengselsband tjuvstartet Notodden bluesfestival
    Notodden Bluesfestival for 30. gang
    LO er svært synlig på Bluesfestivalen
    Arbeidsgivere og arbeidstakere fant tonen på Notodden

    UNG PUBLIKUMMER: Godt å ha dokka si å holde i.

    UNG PUBLIKUMMER: Godt å ha dokka si å holde i.

    Jan-Erik Østlie

    LYKKELIGE: Noen våget seg litt lenger fram enn andre for å høre på Bjørn Eidsvåg.

    LYKKELIGE: Noen våget seg litt lenger fram enn andre for å høre på Bjørn Eidsvåg.

    Jan-Erik Østlie

    STINN BRAKKE: Notoddenfolket var tidlig uten på en søndag formiddag.

    STINN BRAKKE: Notoddenfolket var tidlig uten på en søndag formiddag.

    Jan-Erik Østlie