Foto: Bjørn A. Grimstad

I går tok vår flinke tillitsvalgte Felicia McGill Cephas plass på talerstolen under LO-kongressen og snakket om at fagbevegelsen fortsatt sliter med å inkludere minoriteter. Innlegget ble omtalt i FriFagbevegelse og den store snakkisen i går. – Denne salen viser at det fortsatt er en jobb å gjøre, sier hun.

På første rad satt Gerd Kristiansen og Jonas Gahr Støre å lyttet.

«Når jeg ser meg om i dette rom tenker jeg på en ting – å det er at jeg er den eneste svarte kvinnen i salen. Foruten noen få som rydder borden når vi drukket opp vårt kaffe.

Jeg er renholder. Felles for nesten alle mine kolleger er at de har en annen hudfarge eller snakker et annet språk. Jeg og mine kolleger er i mye høyere grad i risiko for å bli utnyttet i arbeidslivet og offer for arbeidslivskriminalitet.

Felles for nesten alle mine kolleger er at de har en annen hudfarge enn dere eller snakker et annet språk. Mine kolleger har også til felles at de er redde for å mista jobben sin og tør ikke si ifra om dårlige forhold. Svekkelsene i arbeidsmiljøloven rammer oss hardere.

Alle trenger å bli sett, hørt og representert uansett hvor man kommer fra.»