Eirik Nilsen gruveGodhetstyrann: Eirik Nilsen, tidligere gruvetekniker fra Sydvaranger Gruve, er en av de nominerte til æresprisen «årets godhetstyrann». Bildet er tatt rett før gruva gikk konkurs i fjor. 
Foto: Tri Nguyen Dinh

Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom kårer historiens første godhetstyrann. Vi gratulerer gruvetekniker Eirik Nilsen til nominasjonen! 

– Han tok ansvar og gjorde en enorm innsats for nedkjølte flyktninger og asylsøkere på grensa ved Storskog, og fraktet desperate mennesker til Kirkenes, der de fikk mulighet til å søke kirkeasyl, heter det i begrunnelsen for at Eirik Nilsen er en av de nominerte til Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom sin aller første kåring av årets godhetstyrann.

Eirik Nilsen sitt engasjement for flyktningenes situasjon dabbet ikke av i takt med færre flyktninger over Storskog. Tvert imot. Nå er han Hellas som frivillig i en camp i byen Kavala nord-øst i Hellas.

– Det er den tredje turen jeg har tatt siden april. Denne gange har jeg vært her i to måneder, og blir til januar, fortelle han. 

– Det kommer flyktninger til de greske øyene hver dag. Og mange av de store leirene i Hellas er overfylte og helt forferdelig.

Les hele saken på FriFagbevegelse.