Den 9. september er det kommune- og fylkestingsvalg. Da er det viktig at du gjør som alle andre arbeidsfolk, og bruker stemmeretten!

Vi i Norsk Arbeidsmandsforbund er opptatt av at våre medlemmer stemmer ved årets kommune- og fylkesvalg fordi vi vil at flest mulig kommuner og fylkeskommuner innfører innkjøpsregler på bygg- og anleggstjenester. Også renholdsbransjen og vaktbransjen er avhengig av strenge krav til de som legger inn anbud for å sikre anstendige arbeidsvilkår.

Det er dere som er medlemmer i Norsk Arbeidsmandsforbund som lager veier når fylkeskommunene bestiller det, og det dere som kjører maskinene når skoler og eldrehjem skal bygges. Ikke alle partier ønsker seg dette. Derfor er det viktig for deg hvem som styrer i din kommune.

Arbeidsvilkårene dine kan faktisk avgjøres av kommunestyrene rundt om i landet. Kommunestyrene kan selv velg hvilke krav de legger i anbudene. Flere og flere kommuner krever at bedriftene som jobber for de har lærlinger, at de skal betale anstendig lønn, at de ansetter folk i hele, faste, trygge stillinger og mye, mye mer.
Dette er bra!

Men ikke alle partier ønsker seg dette. LO har spurt partiene om sakene som LO-medlemmene mener er viktigst. I den kommer Arbeiderpartiet, SV, Rødt og Senterpartiet best ut.

Les hva partiene har svart her

Kommunen ansetter også deg som er vekter, renholder og de fleste andre fag. Det er også viktig for deg hvem som styrer. Og husk at om du jobber for kommunen eller ikke, så der det politikerne i kommune- og fylkesstyret som bestemmer over busstilbudet, skolene, barnehage og mye annet som påvirker deg i ditt hverdagsliv.

På landsmøtet til Norsk Arbeidsmandsforbund i mai, vedtok vi nok en gang at forbundet skal arbeide for et samfunn som bygger på sosialistiske grunnverdier og demokrati for å fremme en rettferdig fordeling av samfunnsgodene.

Husk at du ikke trenger å være norsk statsborger for å delta ved kommunevalget. Du trenger kun å ha bodd i Norge i tre år. Har du gjort det kan du delta ved valget!

Om du lurer på om du har stemmerett, kan du trykke her.

Lykke til med valget den 9 september!