Nestleder Helge HaukelandStatsminister Jens Stoltenberg varslet i dag at regjeringen i forbindelse med fremleggelse av nasjonal transportplan vil sette av 1 milliard til bygging av Stad skipstunnel. Nestleder Helge Haukeland synes dette er en gledens dag.

—Dette er veldig bra. Det viser at regjeringa har tro på dette prosjektet. Dette sier jeg både som nestleder i Arbeidsmandsforbundet, og som leder av LOs samferdselspolitiske utvalg, sier Helge Haukeland. 

— Jeg hadde svært gjerne sett at dette hadde kommet i den første perioden av NTP, og ikke den siste. Men jeg forventer at de starter alle prosesser med planer og reguleringer i første delen. Hvis det ligger inne, sånn at man kan starte sprenging av tunnelen i 2018, da skal jeg være fornøyd, sier Haukeland.

Likevel understreker nestlederen at dette er et kjempesteg, både for næringspolitikken, utviklingen i regionen og sikkerheten til sjøs.

— Ære være til de som har stått på for å få til dette. Og så vil jeg gi honnør til Roar Flåthen. Flåthens og LOs engasjement i denne saken har vært avgjørende, avslutter Haukeland.

Les mer i frifagbevegelse